Västerbotten Experience

Hållbara äventyr på Wild Lapland

Hundspann med Wild Lapland
Wild Lapland är det familjära naturguideföretaget som brinner för att ta dig med ut i naturen. Morgan Liljemark startade verksamheten 2005 och för honom är hållbarhetsarbetet en hjärtefråga.

Oavsett vem som besöker Wild Lapland – allt ifrån den verkliga frilufts- och naturmänniskan till någon som aldrig tidigare fått tillfälle att uppleva allt det vackra i norr – så är det bara att öppna sinnena och ta in.

Enligt Morgan Liljemark, grundare och ägare, produceras upplevelser till dem som vill ha något genuint och äkta.

– Mina upplevelser tar tid att uppleva och att kunna ta in.

Morgan lovar inget mindre än en familjär atmosfär i ett norrländskt paradis. Besökarna erbjuds förstklassiga och väl genomtänkta turer, där Morgan valt att fokusera på gästernas upplevelse och att sprida kunskap.

– Fokus ligger på små grupper som gör att det går att ändra i upplägget om det behövs. Vi är inte specialister på allt, men vi gör det vi gör med själ och hjärta!

Hållbarhetsarbete som grundar sig i kärlek till naturen

För Morgan är det av högsta prioritet att arbeta på ett hållbart sätt som bevarar naturen.

På Wild Lapland ser man på hållbarhet utifrån flera olika aspekter. Grundläggande fokus ligger på att lämna naturen i så orört skick som möjligt. Morgan menar att kärleken till området är viktig. Han är nyfiken på vad som finns runt knuten och stolt över att få visa upp det för andra.

Han anser också att det är viktigare att tillhandahålla sina besökare kvalité före kvantitet.

– Att bli en Västerbotten Experience var för oss ett bra sätt att visa att vi bryr oss om vår lilla del av världen. En sorts OK stämpel som kan verifiera det vi pratar om på turerna.

Förändringsprocess utan slut

För Morgan är hållbarhetsarbetet en förändringsprocess som aldrig tar slut.

– Visionen är att det ska gå att bedriva den här verksamheten under överskådlig tid utan att behöva ändra på grund av slitage på naturen.

Vidare menar han att den egna kunskapen i arbetet med hållbarhet är viktig. Därför strävar han efter att anamma och implementera ny teknik i verksamheten, så som eldrivna fordon.

– Västerbotten Experience är för mig bara ett steg i processen. Jag är i full färd med att få den nationella hållbarhetsmärkningen Nature’s best.

Fler sanna historier

Rulla till toppen
Scroll to Top