Västerbotten Experience

Mysig hörna i ett av hotellens rum
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

The Wood Hotel by Elite

En klimatneutral byggnad helt i trä

The Wood Hotel by Elite är en ikonisk symbol för hållbarhet och innovation i hjärtat av Skellefteå. Denna imponerande träbyggnad är inte bara en oas för avkoppling utan också en hyllning till den nordliga skogsbygdens skönhet och resurser. 

I varje detalj av hotellets design och drift strävas det efter att minimera miljöpåverkan och främja hållbarhet. Från det lokalt producerade träet till användningen av energieffektiva system, engagemanget för återvinning och minskat matsvinn – varje del av The Wood Hotel har en historia att berätta. 

– Varje bräda och bjälke är handplockade från skogarna i Västerbotten. Genom att använda lokalt trä stöder vi inte bara hållbart skogsbruk utan minskar också transportrelaterade koldioxidutsläpp, säger Niklas Ottosson, Controller & Sustainability Manager. 

Toppmodern teknik används för att minimera energiförbrukningen och maximera återvinningen. Solpaneler och effektiva sophanteringssystem är exempel på strävan efter energieffektivitet och avfallsminimering. The Wood Hotel är dessutom miljöcertifierat enligt Green Key-standarderna. Strikta miljökrav uppfylls och kontinuerligt arbete utförs för att minska miljöpåverkan genom hållbara affärspraxis. 

– Förutom att vi driver vår verksamhet i det här huset som ligger i framkant när det kommer till hållbar konstruktion och drift så jobbar vi väldigt mycket med lokala råvaror och arbetssätt för att matsvinnet ska vara så lågt som möjligt, säger Niklas. 

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top