Västerbotten Experience

Timrad stuga vid en sjö med fjälltoppar i fjärran
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Boksjön Slow Adventure

Långsamma äventyr till fjälls

Byn Boksjön ligger inbäddad i en dalgång med omgivande fjäll längs den långa sjön med samma namn som byn. För paret Hans och Erica har det alltid varit en självklarhet att förvalta gården med fokus på hållbarhet och återbruk.

– Våra upplevelser utgår från vår Västerbottensgård, vilken vi flyttade från kusten och sedan återuppbyggde i vårt Boksjö-paradis, säger Erica. 

Alla gårdens hus är konstruerade av återvunnet material, och så kommer det att fortsätta även vid framtida byggnationer.  

– Hans är timmerman och händig på mycket mer än trä. Han kan berätta om området och livet förr och nu. Själv har jag varit verksam inom olika serviceyrken och gillar att arbeta med olika textila tekniker. 

Aktiviteter, såsom skid- och vandringsturer, är besökare välkomna att följa med på. Erica och Hans delar gärna med sig av sina kunskaper om Allemansrätten, Vindelfjällens naturreservat och kulturmiljöerna som finns nära.  

Hit är man också välkommen för att prova på att baka mjukt tunnbröd i vår vedeldade bagarstuga. Dessutom väntar en timrad bastu vid sjön där vi vintertid sågar upp en isvak.  

 All verksamhet sker i samverkan och samråd med lokalsamhället och markägarna.  

Återbruk och hållbarhetslösningar är våra ledord. Vi använder exempelvis inte engångsmuggar utan dricker ur träkåsor under våra utflykter och har komposterat och källsorterat sedan över 30 år tillbaka. Vår strävan är att göra vår livsstil ännu mer hållbar och vi vill gärna förmedla detta till alla, avslutar Erica. 

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top