Västerbotten Experience

Stenbyggnaden med lövträden framför föreställer Hotell Mimer
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Elite Hotel Mimer i Umeå

Miljövänligt boende i city

Elite Hotel Mimer är det miljövänliga alternativet för dig som befinner dig i Björkarnas stad Umeå. På hotellet arbetar man aktivt för att främja en hållbar utveckling i närområdet.

I den pampiga skolbyggnaden från 1897 finns idag Elite Hotel Mimer, endast ett stenkast från Umeås stadskärna. Byggnaden har varsamt omvandlats till ett elegant 4-stjärnigt hotell.  

Hotellet värnar om det lokala och prioriterar specifikt fyra av de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Elite Hotels miljöarbete drivs inom ramen för Green Key och många av de fastigheter som kedjan bedriver verksamhet i är kulturskyddade. 

Kedjans alla hotelldirektörer har ett stort lokalt ansvar för att arbeta med miljö och hållbarhet. Elite Hotel i Umeå arrangerar bland annat julbord för barn och deras familjer som drabbats av sjukdom i samarbete med Barncancerfonden Norra och Hjältarnas Hus. 

Förutom att värna om det lokala arbetar man också kontinuerligt med förebyggande åtgärder för att hålla nere på matsvinnet. En viss procent av all mat och dryck är ekologisk och man serverar endast MSC-märkt fisk. Dessutom är den el som förbrukas fossilfri, förnybar och miljömärkt.  

 

 

 

 

 

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top