Västerbotten Experience

Hundspann med Wild Lapland på sommargrusväg
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Wild Lapland

Tar ansvar för sina avtryck i naturen

Hundar, snö och friluftsliv. Där har du Wild Laplands grundare och ägare Morgan Liljemarks topp-tre i livet. Platsen där han får utlopp för allt detta är Ruskträsk mitt i det västerbottniska skogslandet.

Här lever Morgan ett naturnära och emellanåt ganska stillsamt liv. Under den sex månader långa vintersäsongen är det desto mer aktivitet. Då är hundarna som mest alerta och aktiva och det är då de äventyrslystna gästerna kommer på besök, även om de ljusa sommarnätterna är svårslagna, inte minst för utländska gäster.

Intresset för att göra meningsfulla aktiviteter i samspel med naturen har ökat, enligt Morgan. En sådan enkel sak som att gå på tur med en hund under barmarkssäsong blir för många ett minne för livet.

Morgan är mån om att ge tillbaka värden till platsen där han verkar.

– Jag tycker att det är viktigt att ta ansvar för de spår och avtryck som min verksamhet lämnar här lokalt. Om jag ser att det börjar bli slitage på marken till exempel så lägger jag om turerna eller bättrar på underlaget. Jag bidrar också till fiskevården här och berättar alltid för mina gäster om människors livsvillkor i den här delen av världen. Det hoppas och tror jag gör skillnad på sikt.

För Morgan är det här en dröm som han hoppas kan pågå länge än.

– Jag vill ju göra det här resten av mitt liv! Då gäller det att vara rädd om miljön som finns här omkring så att fler får chans att uppleva den. Jag hoppas att de som besöker mig verkligen förstår min filosofi kring naturen och hur viktigt det är att vi hushåller med våra resurser. Det är den enda vägen framåt.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top