Västerbotten Experience

Hundspann med Wild Lapland på sommargrusväg
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Wild Lapland

Hundspann och äventyr i Lycksele

Sann laganda, älskar att springa och vänliga mot både människor och andra hundar, det kännetecknar en Alaskan Husky. Träffa Wild Laplands huskysar och njut av ett hundspann eller en promenad i skogen.

Det började med en slädhund, sen blev det en till och en till och nu är 35 Alaskan Huskies en del av teamet. Wild Lapland är ett litet familjeföretag som drivs av Morgan. Han och hundarna bor mitt i skogen och att vara ute i naturen är deras liv och arbete.

Vintern tillbringas bäst med hundspann tycker Morgan och det är den upplevelsen han vill dela med er. När den första snön kommer så blir hundarna som galna och när temperaturen droppar ned mot -15, då trivs dem som bäst. De vet att det är dags nu, hundspannssäsongen ska äntligen starta! På hundspannsturerna är huvudfokus mötet mellan människa och hund. Du får hjälpa till att sela på och göra i ordning spannen för att komma nära hundarna och få några nya fyrbenta vänner. Välj mellan flera olika turer från 1,5 timme till 24 timmar med övernattning i tält.

Men hundarna sitter inte stilla på sommaren. Då kan du prova på hundspann på hjul istället! Träffa huskysarna i deras rätta miljö och känns kraften av de ivriga och glada hundarna.

I juli har hundarna semester från springande men när hösten kommer med mörkret så kör Wild Lapland igång igen. Kvällsturer från mitten av augusti med chans att se norrsken och lite senare även turer på dagtid. Men sommaren bjuder på ännu mer, kanske en kajak- eller kanotfärd där du kan välja den äventyrliga turen eller den lugnare för hela familjen. Eller promenera i skogen med huskysarna och en fika, kanske ett dopp i sjön. Varför inte ta en kortare vandringstur vid Vormforsen. Vindelälven är ett biosfärområde utvalt av UNESCO och just Vormforsen är även ett naturreservat med extra skyddsvärd natur där vi kan hitta flera sällsynta och rödlistade arter.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Kontakt

Hitta hit

Scroll to Top