Västerbotten Experience

Kvinna som går mot glamping tält med getter vid sin sida.
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Yoga Better med Getter

Yoga och glamping med getter

Hört talas om getyoga? Det är en relativt ny trend från USA som tagit sig hela vägen till Sverige och blev till Yoga-Better med Getter i Bjurholm.

Det var år 2021 som paret Örjan Häggström & Maine Lindholm utökade sin verksamhet Häggströms Jordgubbar till att också innefatta getyoga, glamping och sommarcafé.

Häggströms Jordgubbar är en jordgubbsodling med självplock belägen 15 km utanför Bjurholm i Provåker. Bakgrunden till nytillskottet på odlingen var att de behövde göra något av den igenvuxna dalen vid jordgubbsodlingen. En dal med mycket sly och svåråtkomlig terräng för röjningssåg.

– För oss är det är viktigt att jordgubbsodlingen och verksamheten i sin helhet är i symbios med varandra, därför blev valet naturligt att arbeta med getter då de är bra naturvårdare, säger Örjan och Maine.

Att vara tillsammans med de tama och sällskapliga getterna under yogapasset är mer än bara yoga menar paret.

– Det är själavårdande och viktigt för god hälsa och välbefinnande, menar Maine.

För att ta hand om marken på bästa sätt sätter Örjan och Maine en femtedel av odlingen i träda varje år och planterar blommor med syftet att få till rätt mängd kväve och gödsel. Planteringarna ska också locka bin och humlor i största möjliga mån som är viktiga för den biologiska mångfalden.

– Till verksamheten hör också en biodling som startade 2022. Bina tillför ett viktigt pollineringsarbete och därför är biodling en näringsverksamhet som är lönsam både för oss och för naturen, säger Maine.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top