Västerbotten Experience

Bild på Umforsgården med himmel och fjäll i bakgrunden
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Umforsgården & camping

En fjällgård med anor från tidigt 1900-tal

Ludvig och Anna Segerstedt är entreprenörer ut i fingerspetsarna. Sedan 2003 när de öppnade livsmedels- och outdoorbutiken Gränslöst har allt pekat uppåt och framåt, detta trots två tuffa år med pandemin. Det hindrade dock inte paret från att fortsätta att satsa och bygga ut.

Umfors camping har idag 100 platser och ett modernt servicehus med bastu, tvättstuga och allrum. Samtliga platser har också wifi. Ett stenkast från Gränslöst-butiken och campingen ligger Umforsgården, ett hus för konferensgrupper eller sällskap som vill ha ett helt hus för sig själva. Att påstå att det mesta som händer i Umfors sker tack vare Annas och Ludvigs försorg, är ingen överdrift.

 Vi undrar förstås varför de har engagerat sig i frågor om hållbarhet. 

– Att arbeta med hållbarhet både i nuet och för framtiden är självklart. Dels handlar det ju om vår egen överlevnad och dels om miljön, hela området runt oss och kommande generationer. Det känns bra att kunna stå rakryggad i fjällvinden.

 För Segerstedts har det i praktiken inneburit att göra effektiva lösningar i samband med nybygget för att minska elförbrukningen, och att minska på svinnet i hela organisationen. Genom att tänka igenom inköpen i förväg kan en hel del enkla misstag undvikas, menar Ludvig. 

– Att medvetandegöra hela organisationen att vi ska hushålla med resurserna är en viktig del. Alla måste kunna göra egna val i rätt riktning och ju mer vi arbetar med det här tänket desto fler förändringar vill vi göra. Det är bara att köra på, skrattar Ludvig och blickar ut över campingen och det vackra fjällandskapet.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top