Västerbotten Experience

Familjeäventyr på cykel på Tjamstanbackarna
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Tjamstanbackarna

Familjemys i skidbacken i Malå

Tjamstan är ett friluftsområde som erbjuder många möjligheter under både vinter- och sommartid. Här finns äventyr för unga och gamla året om.

Under sommaren finns härliga MTB-banor av varierande svårighetgrad på hela berget och goda möjligheter till löpning, vandring och friluftsliv.

På toppen av Tjamstanberget mitt i Malå kan du njuta av utsikten över den lappländska naturen. Tjamstanbackarna är ett populärt mål för skidåkare, inte minst barnfamiljerna.

Under vintertid erbjuder Tjamstanbackarna ett varierat utbud av nedfarter, allt från en barnvänlig backe i väster, med funpark till en mer svår och brantare backe i norr. I området finns även en pulkbacke och fina grillplatser där du kan göra upp eld och grilla korv eller bara värma sig en stund innan det bär av mot backen igen. Här kan du välja mellan camping och hotell alldeles intill backen.

Tjamstanbackarna är en skidanläggning med 5 liftar, 10 nedfarter, offpist och alpinåkning för hela familjen. Skoterleder passerar vid foten av berget och går upp på toppen. Här finns miltals med längdskidspår och vidder för turåkning.

I direkt anslutning till Tjamstan mitt i Malå finns Camping och Malå hotell.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top