Västerbotten Experience

Lövångergården i Lövånger Kyrkstad
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Lövångergården

Restaurang, boende, konferens och bröllop i Lövånger Kyrkstad

I en av Sveriges bäst bevarade kyrkstäder finns Lövångergården. En plats för dig som vill njuta av det kulturella näromårdet, äta god mat, övernatta i en av de charmiga röda stugorna eller anordna konferenser och fester.

Precis intill Gärdefjärdens naturreservat står en stor röd timmerbyggnad och små röda stugor med gula dörrar, omgiven av björkar, grönska och ängsblommor. Här är Lövångergården.

Lövångergården öppnades under våren 2019 och har i sin charmiga miljö erbjudit hållbar mat, unika upplevelser och boende i kyrkstaden. I restaurangen serveras luncher måndag till fredag och en smakrik à la carte-meny på lördagar som alltid värnar om planeten. Är du sugen på något sött finns den populära våffelstugan som låter dig komponera din egen våffla precis som du vill, med en mängd olika tillbehör.

I Lövånger Kyrkstad står de små stugorna uppradade sedan 1700-talet. En stugby som tillhör en av de 16 kyrkstäder som finns kvar i Sverige, och en av de bäst bevarade. När du övernattar här omges du av en mysig miljö, får tillgång till ett mindre pentrykök och eget badrum i stugor med en till fem bäddar. Utanför dörren finns stora ytor för att röra på sig, spela volleyboll och boule, njuta av solen eller grilla korv.

Vill du kombinera mat, boende och upplevelse, finns möjlighet att boka Lövångergården för fest eller konferens. För den som vill finns färdiga paket där allt ingår, och vill man skräddarsy sin upplevelse står personalen på gården alltid till tjänst. Vad sägs om en weekend med kollegorna där ni får lära er dansens grunder i jazz, att binda vackra sommarbuketter eller tillsammans gå på en guidad tur på Ostens Lager?

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top