Västerbotten Experience

Kvarkenfisk på sommaren
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Kvarkenfisk

Fiskekrogen vid havet

Välkommen till Rovögerns fiskeläge för lunch eller middag här på fiskekrogen – gärna på bryggan med utsikt över fiskebåtarna. Här står det aldrig stilla. Från säsong till annan slipas finessen – allt för att totalupplevelsen ska växa.

Nybyggda sjöbodar bidrar till känslan av att befinna sig i ett gammalt fiskeläge. Enligt Whiteguide är maten fortsatt vällagad och lokal med övervägande fisk på menyn. Strömming och sill kan du räkna med och missa inte abborren när den finns på menyn!

Njut av lokalt fångad fisk i en magisk havsmiljö. I restaurangen erbjuds bland annat förädlad och färsk fisk såsom sik, abborre, gädda, strömming och lax beroende på säsong. Fisken fångas småskaligt med garn och ryssja i Norra Kvarken, därefter landas fångsten direkt vid den egna bryggan på Kvarkenfisk. 

De tar fångsten snabbt till beredning i lokalerna, vilka finns i anslutning till bryggan. I beredningen förädlas fångsten via rökning och inläggning. Självklart finns även vegetariska och veganska alternativ. 

Passa på att tillbringa natten precis bredvid havet i de mysiga sjöbodarna. En rogivande och kreativ plats för inspiration och reflektion.  

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Scroll to Top