Västerbotten Experience

Kittelfjälls Värdshus sommar
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Kittelfjäll Värdshus

Gastronomisk upplevelse & boende i genuin fjällmiljö

Vackert beläget i legendariska fjällbyn Kittelfjäll ligger Kittelfjäll Värdshus som bjuder på matsal, bar och rum med inspiration och kraft hämtad från områdets traditioner och de branta bergen.

Årekocken Jasper Bergström och sommelieren Lotta Bergström har, sedan dörrarna slogs upp julen 2016, drivit Kittelfjäll Värdshus tillsammans. Med direkt anslutning till Jan-Expressliften lockar de framförallt hungriga skid- och skoteråkare under vintersäsongen men även finsmakare och matälskare året om som vill njuta av a la carte-rätter eller en trerättersmiddag baserad på norrländska råvaror, matchat med de bästa ekologiska dryckerna och hantverksvinerna. På sommaren serveras smarriga mackor, hemvevad glass, kall öl och gott fika i sommarcaféet.

I direkt anslutning till restaurangen finns STF Kittelfjäll vandrarhem med bekvämligheter som tillhörande kök, sällskapsrum och vedeldad bastu.

Hyllar det småskaliga och lokala

Lokalt och hållbart genomsyrar Kittelfjäll Värdshus liksom ledorden rustik kreativitet, tradition och ursprung. Restaurangen värnar om den lokala och småskaliga livsmedelsproduktionen och en matkultur som är präglad av hundraåriga traditioner av renskötsel, jakt- och fiske. Jasper och Lotta samarbetar med flera hängivna lokala råvaruleverantörer och matproducenter men odlar också grönsaker, kryddor och rotfrukter själva. Allt för att använda de bästa råvarorna från naturens skafferi. Från årstid till årstid.

Matavfallet komposteras i egna komposter och används sedan till restaurangens odlingar. Den använda frityroljan återvinns hos Västerbottensåpa i Vilhelmina där den blir till ny såpa som Kittelfjäll Värdshus sedan städar lokalerna med. Och dryckessortimentet väljs med stor omsorg och hänsyn till hur odling och framställning gått till.

Här hyllas det småskaliga och lokala för kvalitén, smaken och miljön.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top