Västerbotten Experience

Harriets Restaurang i Umeå
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Harriets

Restaurang, lounge och veranda i Umeå

Harriets är Umeås matsal och vardagsrum. Här kan du slinka in för en bit mat eller bara ett glas vin i en avslappnad och välkomnande miljö.

Harriets arbetar efter att vara den varma och familjeägda restaurangen som arbetar kvalitativt och långsiktigt genom ett hållbarhetsperspektiv. Restaurangen prioriterar lokala leverantörer och skapar tillsammans givande samarbeten som inspirerar.

Sedan maj 2014 drivs restaurangen av Erica och Linus Lagerqvist. Harriets har fått sitt namn efter Ericas mormor, en härlig kvinna som trivdes bra vid matbordet och som värdinna för sina släktingar och vänner. Harriet uppskattade alltid god mat och gott sällskap, gärna i kombination med ett glas rött eller en gyllengul öl. På samma sätt ska gästerna trivas vid bordet på Harriets. Arbetet vid spisen tar restaurangens duktiga kockar hand om och servicen står deras trevliga servispersonal för.

Harriets har tre olika rum, med ett vardagsrum på entréplan, matsalen en trappa upp och en solig veranda som en skön oas med underbart solläge. Vardagsrummet ligger i tre etage, vilket skapar en härlig känsla av rum i rummet. Vardagsrummet har öppet sju dagar i veckan med en meny som erbjuder både tilltugg och maträtter för den småhungrige, hungrige och sötsugna. Och inte att förglömma, mat och tilltugg även för yngre gäster.

Restaurangen erbjuder á la carte onsdagar till lördagar och en härlig frukostbuffé sju dagar i veckan. Med stora härliga fönster sitter man gott en våning upp från stadens brus och njuter av mat och dryck. Deras á la carte har en klassisk grund med rena och enkla smaker med en blinkning åt det norrländska och lokala.

Under sommarens varma dagar njuter ni av Umeås bästa solläge på Harriets veranda som ligger precis utanför matsalen. Här kan man njuta av solen från lunch till väldigt sent, så glöm inte att ta med solglasögonen och solhatten!

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top