Västerbotten Experience

Hästridning i Grönåkers skogen med Grönåkers farm
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Grönåkers Farm

Islandshästar och naturguidning

I de allra sydligaste delarna av Västerbottens län har Elin och Ulf Kämpeback drivit besöksverksamhet i mer än 25 år på sin gård Grönåkers farm.

Mångsysslare som de är så präglas också deras företag av flera ben; träning, skogsbruk, vandring, konferenser och inte minst turridning på islandshästar. Att inte ”lägga alla ägg i en korg” är både en strategi för att bättre stå emot trender och ekonomiska konjunkturer som går upp och ned – och en livsstil. Ulf beskriver sig själv som en allkonstnär och Elin som visionären. 

Att kunna hålla i gång en verksamhet i 25 år kräver ett genuint intresse för det man gör och en glädje i att få dela det med andra.  

– Vi är kunskapsförmedlare mellan platsen vi befinner oss på och våra gäster. Vi kan självklart inte göra något här som våra grannar och bybor skulle reta sig på eller motarbeta. Därför blir lokalbefolkningen här i Grönåker också inblandade i vårt företag, vi måste ha dem med oss.  

Det är något som gästerna känner och uppskattar, tror Elin och Ulf. 

– Vi kan inte förvanska något, vare sig miljön, historien eller kulturen. Att vi kan bidra till att fler företag och personer i vårt område också får vinning av det vi gör känns ju helt fantastiskt. Att vi till exempel handlar så mycket som möjligt lokalt, är en självklarhet för oss.  

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top