Västerbotten Experience

Den Gamla Butiken Interiör
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Den gamla butiken i Örsbäck

Design från nu och form från förr i Örsbäck

Den gamla butiken i Örsbäck är en fristående, privatägd butik som säljer heminredning, inredningsdetaljer och presenter med design från nu & form från förr.

Den gamla butiken i Örsbäck drivs av Thord och Chatarina W Jonsson. Från början var det lanthandel, men idag rymmer butiken både ny och återbrukad design för ditt hem. Det handplockade sortimentet följer den skandinaviska stilen och prioriterar svensk och nordisk design. Mycket är tillverkat i Sverige. Det gör det lättare veta att varorna har tillverkats på ett schysst sätt.  

Butiken är inrymd i ett hus från 1951 och tjänade i över 35 år som lanthandel. Med en sådan historia är kopplingen till mat och hushållsprodukter given. Därför finns även ett rum med mathantverk, linoljesåpa och andra ekologiska hushålls- och hudvårdsprodukter i butiken. 

E-butiken hittar du på hemsidan. Den är alltid öppen och här säljs delar av det utbud som finns på hyllorna i Örsbäck. E-butiken fylls på allt eftersom. Beställningar levereras normalt 1-4 dagar efter lagd order. 

Den fysiska butiken ligger i Nordmalings kommun i Västerbotten, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik. 

Du som besöker butiken är välkommen att slå dig ned i deras lilla salong och bläddra i tidningar och böcker om design, inredning och retro. Emellanåt bjuds det på kaffe och om du har riktigt tur finns det hembakat fika också. Annars får du gärna tips om gårdsbutiker och trevliga fika- och lunchställen i närheten. Den gamla butiken är en del av Formstråket – 35 km café-hantverk-design längs vägen mellan Öre och Hörnsjö i Nordmalings kommun. Läs mer på www.formstraket.se 

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top