Västerbotten Experience

A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Bistro Le Garage

En kvarterskrog med det lilla extra

Upptäck denna familjära pärla i utkanten av Umeå. På Bistro Le Garage lagas mat på råvaror som i största möjliga mån kommer från lokala leverantörer.

– I köket är det för oss en självklarhet att arbeta med lokala råvaror. Vi tar exempelvis in kött från norrländska gårdar, löjrom från Bottenviken och gris från Flarken, säger Victor, grundare och ägare. 

Victor och Sindy äger sedan 2019 Bistro Le Garage som är kvarterskrogen med en familjär atmosfär. Det speciella med företaget är, likt alla Västerbotten Experience företag, tänket kring hållbarhet. Här agerar man hållbart inom flera områden; bland annat miljöansvar och lokal tillväxt. Genom att samarbeta tätt ihop med ett antal olika aktörer på Umedalen, såsom exempelvis Skulpturparken, hjälper de till att främja områdets utveckling.  

På Bistro Le Garage finns en ständig strävan efter att ta tillvara på de råvaror som Västerbotten har att erbjuda, med en meny bestående av rustika och säsongsbaserade rätter. Drycken kommer främst från lokala producenter och vinlistan domineras av viner från Frankrike. Sommartid välkomnas gästerna till restaurangens stora uteservering som ligger mitt i den grönskande Skulpturparken. 

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top