Västerbotten Experience

Paddla kanot hos Camp Kittelfjäll
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Camp Kittelfjäll

Husvagn och husbil mitt i byn

Redan på 1950-talet tog Kittelfjäll klivet in i besöksnäringen på allvar. Då började de första sportstugorna att dyka upp och det som idag är Hotell Kittelfjäll byggdes som en anläggning för Svenska Turistföreningen, STF. Sedan dess har åtskilligt hänt och Kittelfjäll är idag känt för offpiståkning, fiske och orörda natur. Camp Kittelfjälls ägare är idag drivande i utvecklingen av hela området.

Att vara en del av Västerbottens Experience har hjälpt Camp Kittefjäll att sätta tydliga mål för sin verksamhet. De har nu fler ben att stå på och kan därför hålla öppet längre säsonger. Här kan man numera hyra cykel, båt, kajak och kanot under sommaren. Campingen har utrustats med källsortering i stället för soptunnor, både ute och inne. Utomhus har de arbetat mycket med trivseln och miljön, bland annat med belysning, grillplatser, gym och grönområden. Att göra vistelsen enkel och trivsam är ett utpekat mål och ett steg på vägen har varit att markera vandringslederna redan från campingen så att det ska vara smidigt att komma upp på fjället.

Nästa utmaning är att minska förbrukningen av vatten och el. Det är ett mål som Camp Kittelfjäll delar med många. Genom ett nära samarbete mellan företagen i Kittelfjäll hoppas man kunna hitta enkla och bra lösningar även på det.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Scroll to Top