Västerbotten Experience

Wasaline erbjuder kryssningsupplevelser som är bra miljömässigt, socialt, lokalt och ekonomiskt.
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Wasaline

Ett fartyg designat för att vara miljövänligt

Wasaline vill bidra till en genuin upplevelse som berikar besökare och hjälper till att bevara miljö-, kultur- och naturvärden. Fartyget kör rutten mellan Vasa och Umeå och är det mest miljövänliga passagerarfartyget i världen.

Wasalines rutt går längs Unescos världsarv, i ett vatten med en unik artrikedom – varför rederiet känner ett stort ansvar att hålla havet rent för kommande generationer i finska Österbotten likväl som i svenska Västerbotten. Det moderna fartyget är den första nybyggnaden för denna rutt någonsin, även om rutten trafikerats sedan 1940-talet. Rederiet transporterar dagligen både passagerare och gods över Kvarken och är den nordligaste färjeförbindelsen i världen som är i drift året runt. 

Wasalines ledstjärna är miljömässig, klimatsmart, social, lokal och ekonomisk hållbarhet. Fartygets motorer körs med en dubbel bränslelösning: förutom flytande naturgas kan den också drivas med biogas. 

Verksamheten samverkar i största möjliga utsträckning med lokala företag som erbjuder närproducerade råvaror. Ett uttalat mål för företaget är att bli alltmer miljövänligt och klimatsmart och därför ses årligen hållbarhetspolicy över för att stämma av att den efterföljs och är uppdaterad. 

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top