Västerbotten Experience

Vildmarkscampet på Svansele Wilderness Center
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Svansele Wilderness Center

Kulturupplevelse och unikt boende i Svansele

Vill du komma riktigt nära naturen gör du det i Svansele. På denna fossilfria anläggning finns goda förutsättningar för att lära sig mer om djur, natur och kultur.

Mitt i denna tallskog, ett par kilometer väster om Svansele, hittar du Svansele Wilderness Center. Här investerar man i förnybara och hållbara energikällor med en förhoppning om att bli helt självförsörjande. När solen går ner och mörkret kryper sig på lyser facklor upp området. I campets stugor bor du på ett sätt som är unikt för vår tid, med eld som enda värmekälla och utan rinnande vatten.

Här finns en välplanerad vildmarksutställning, vars syfte är att återspegla det verkliga djur- och naturlivet från fjällvärlden hela vägen ner till kusten. Inom en snar framtid står en flotta bestående av 20 elektriska snöskotrar uppradade och klara för avfärd in i den mäktiga vildmarken.

De anställda på Svansele Wilderness Center är specialiserade på vildmarksliv och hyser stor respekt för omgivningarna. På denna plats lever djuren i sitt vilda habitat, sida vid sida med dig som besökare.

Löftet lyder att oavsett vem som söker sig hit med ett öppet sinne kommer lämna med lärdomar att ta med sig resten av livet.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top