Västerbotten Experience

Uppdukning i Sävargårdens restaurang
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Sävargården

Tradition och ansvar går hand i hand i hjärtat av Umeå

Sävargården är mer än bara en plats för bröllop, konferenser och festligheter. Det är också en plats där historia och medvetenhet möts i ett ansvarsfullt företagande.

Beläget mitt i det natursköna Gammlia-området i Umeå, flyttades denna herrgård till sin nuvarande plats på 1920-talet och har sedan dess varit ett nav för festligheter och representation. Under ledning av pionjären Fru Sigrid Holmström blev Sävargården en ikon för västerbottnisk matkultur.

Tillsammans med flera hotell, restauranger och konferensverksamheter är Sävargården engagerad i att minska sin miljöpåverkan. Här erbjuds genuina matupplevelser med en säsongsanpassad meny, där fokus ligger på svenska råvaror och traditionella matlagningstekniker. En stor del av grönsakerna kommer från verksamheternas gemensamma odling i Älvåkern, där Sävargårdens personal aktivt deltar i odlingsprocessen, vilket skapar en nära koppling mellan köket och jordbruket.

Det är viktigt att kontinuerligt arbeta med innovativa och ansvarsfulla val för att förbättra vår miljöpåverkan och förbli ett grönt val för våra gäster.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top