Västerbotten Experience

Afternoon Tea på Presteles Trädgårdscafé & Logi
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Presteles Trädgårdscafé & Logi

Utsökt mat i vacker miljö

Presteles Trädgårdskafé & Logi är ett kravcertifierat café med uteservering i lantlig miljö.

På caféets övervåning befinner sig en smakfull inrett semesterlägenhet som hyrs ut som B&B. Kurser, konferenser & catering. Gårdsbutik med försäljning av stenugnsbakat bröd, egentillverkade marmelader, ekologiska teer, konsthantverk, trädgårdsdekoration,

Missa inte specialiteten Afternoon Tea som bokas i förväg. Då dukas det upp med de godaste bakverk & smörgåsar tillsammans med ekologiskt te & lokalrostat kaffe. En härlig upplevelse för hela familjen eller par som vill unna sig en underbar eftermiddag tillsammans.

Inne i Presteles Trädgårdskafé hittar du gårdsbutiken. Här erbjuds det hantverk och bland annat ett stort urval ekologiska teer, lokalrostat kaffe från Costas Rosteri i Umeå, hemkokta marmelader, sylt och honung från våra Norrländska skogar. Hembakt tunnbröd från den vedeldade stenbaksugnen, hembakta spröda småkakor och ekologisk choklad. Efter säsong även cocktailtomater eller olika bär från visningsträdgården. På Trädgårdskaféet uteservering säljer de också trädgårdsdekoration och efter säsongen perennbuketter samt olika plantor som perenner, grönsaksplantor och pelargoner.

Presteles ville inte bara skapa en vacker miljö utan även sprida kunskap om att odla i kallare klimat för att uppmuntra fler att skapa sina egna gröna oaser. Visningsträdgården kom till för att visa hur man lyckas med sin trädgård i det kalla klimatet i Västerbotten. Trädgården är byggd precis så som om den kunde vara just din egen trädgård på landsbygden. De vill både inspirera till att anlägga en strukturerad trädgård hemma samt lära ut vilka växter som går att odla. Ta en promenad och inspireras eller gå en kurs och lär dig på djupet.

På Presteles Bed & Breakfast bor ni i lantlig miljö, granne med kor och bondgård med utsikt över trädgård och skog.

På fredagar är det bakdag på Trädgårdskaféet. De bakar olika sorters matbröd som nyttigt havrebröd, äppelbröd, fruktbröd och ljust surdegsbröd. Såsom goda bullar och kakor med mycket ekologiskt smör från Norrländska bönder förstås. Kom förbi och köp ditt bröd till helgen. Stanna gärna lite och ta dig även ett fika direkt på plats och njut atmosfären med doften av nygräddat bröd och utsikten på trädgården

White Guide recension 2019

”Mona Prestele har under en lång rad av år levererat utsöka godsaker, smörgåsar och lättare maträtter i sitt café på Olofsfors bruk i Nordmaling. När hon i god tid aviserade sin flytt av verksamheten ett par mil inåt landet var vi många som stod undrande – vad ska det nu bli? En bit in i sommaren 2019 slog hon så upp dörrarna till sitt helt nybyggda trädgårdscafé med ett ännu mer utvecklat och förfinat koncept. Det blev succé direkt! Stundtals har det varit svårt att få plats så kolla gärna innan om du kan boka bord. Här bakas de godaste pajer, bullar och ekologiska bröd i den vedeldade ugnen. En riktig höjdare är caféets afternoon tea där fräscha söta och syrliga minipajer varvas med de luftigaste scones.” 

Kaféet bedömdes som ”mycket god klass”.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top