Västerbotten Experience

Entré, Medlefors
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Medlefors Hotell & Konferens

Medlefors - en plats för lärande

Folkhögskolan, konferensanläggningen, hotellet och restaurangen Medlefors strax utanför Skellefteås stadskärna, kan närmast beskrivas som ett centrum för lärande, möten och boende. Här samlas studerande, konferensgäster och inte minst lunch- och middagsgäster som uppskattar vällagad mat och den omtalade salladsbuffén.

Verksamhetschefen Annamaria Hedlund tycker att det är viktigt att en så stor verksamhet som Medlefors tar ansvar för hållbarhetsfrågorna.

– För oss är det otroligt viktigt att gå i bräschen och att skapa en hållbar läromiljö och besöksnäring. Vi hoppas även att vårt arbete ska inspirera andra aktörer, leverantörer samt gäster och studerande att engagera sig i miljö och hållbarhetsfrågor.

För att nå målen är det viktigt att involvera alla medarbetare, betonar Annamaria.

– Det gäller till exempel allt från städ till kök och hur vi tar hand om våra inventarier. När vi renoverade hela restaurangen för en tid sedan och byggde en ny lounge, såg vi till att återbruka möbler och annan inredning som vi redan hade. Sen använde vi oss av lokala aktörer för att restaurera dem.

Köksansvariga här på Medlefors Hotell & Konferens arbetar aktivt för att minska matsvinnet. Små skyltar med texten ”när du äter upp din mat är du med och bidrar till ett bättre klimat” är en snäll påminnelse till gästerna att tänka sig för innan de lägger upp på tallriken. Vi säljer även matlådor av mat som blivit över vid luncher och middagar.

I städningen har ultrarent vatten gjort att anläggningens klimatavtryck kunnat minska. Tack vare att vi använder det ultrarena vattnet så behöver vi inga ytterligare rengöringsmedel längre.

Att fortsätta engagera studerande och konferensgäster i frågor om resursanvändning, är en viktig del i det dagliga arbetet hos oss på Medlefors Hotell & Konferens. På hemsidan finns en rad konkreta uppmaningar och tips om hur gästerna själva kan bidra, och vem kan säga nej som får frågan ”Vill du hjälpa oss med vårt miljöarbete?”.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top