Västerbotten Experience

Personer ute med båt på vatten med fjälltoppar bakom
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Grönfjälls Fritidsby

Naturnära äventyr året runt

Byn Grönfjäll ligger omgivet av fjäll och sjöar med fint bevarade områden - perfekt för den som vill uppleva naturen på nära håll.

Grönfjälls Fritidsby är ett litet, familjärt företag beläget vid Grönfjällets fot. Här möts du av Margareta – mest känd som “Maggan”. Hon har tillsammans med maken Bengt drivit Grönfjälls Fritidsby sedan 1965. Är det någon som vet de bästa hjortron- och kantarell ställena är det hon och hon är inte snål med att dela med sig av var man kan leta.  

Sedan år 2000 har Anna-Lena, Margaretas dotter drivit företaget vidare. Hon har alltid många järn i elden, finner ni henne inte städandes i en stuga så kan det vara på skotern för att hjälpa någon på fjället som skadat sig, med fjällräddarvimpeln svajandes i vinden.  

I butiken säljs i princip allt man kan behöva för en tur till fjälls, men även hembakat tunnbröd, traditionella hantverk så som tennarmband samt stickade mössor och sockor. 

Ett besök här innefattas av frihet under ansvar och det är därför viktigt att visa hänsyn till djur, natur och de som bor, lever och verkar här samt att följa de regler och lokala bestämmelser som gäller. Lederna är till för att visa vägen genom ett landskap med höga naturvärden och på Grönfjälls Fritidsby uppmanas man därför till att både följa och respektera reglerna för dessa.

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top