Västerbotten Experience

Vy över forsande vatten vid Vindelåforsens stugby
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Vindelåforsens Stugby

Berättelser i Lappland

Från Vindelåforsens Stugby kan du höra Vindelälven, upptäcka naturen och smaka på säsongens godsaker på kaféet.

Vindelåforsens Stugby erbjuder idag fem hus där varje hus har två sovrum, kök, toalett med dusch och ett stort vardagsrum. 4-8 bäddar i varje stuga. Här finns även två lägenheter i vårt parhus vid randen av skogen. Du bor väldigt avskilt även om receptionen bara är ett stenkast bort. Vill du bo närmare naturen finns det två mycket enkla timmerkojor på stranden av Vindelälven.  

Du kan höra Vindelåforsen, den del av Vindelälven som flyter närmast företaget. Där kan du fiska efter harr, öring och kanadaröding.  När älven frusit på vintern är den skoterled – ja det är Kungsleden som passerar genom byn. Många andra skoterspår går vintertid i alla riktningar och det finns vandringsleder med vänliga dagsturer för sommarens upptäcktsfärder. 

Fiskecampen vid sjön Bertejaure passar väldigt bra för de som uppskattar äventyret och vill njuta naturen i goda vänners sällskap. Här ingår roddbåten, den guidade turen, kojan för ditt självhushåll och berättelserna om platsen i priset för ditt fiskepaket. Kojorna har grillplatser med tillgång till ved – alla vill äta utomhus numera. Vid stranden finns också den vedeldade bastun. 

Kafé Vinelälven är ett säsongskafé som har öppet under sommaren, vintern (jul/nyår) och påsk. Alla bakverk är laktosfria utom pralinerna och det finns även en del mjölk- och glutenfritt. Varje säsong har sina bakverk, kom in och prova! 

På Kafé Vindelälvan serveras hembakta kakor, bullar, raw food bakelser och andra bakelser samt egna chokladpraliner och smörgåsar till kaffe, te, varm choklad eller dricka. 

I Gårdsbutiken säljs Bertejauregröt, Vindelälvsgröt och Fattnoe Kräm, hemgjorda gratulationskort, kultur och souvenirer från orten. Dessutom säljer de skulpturer, smycken och böcker av konstnären Marita Norin. 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Kontakt

Hitta hit

Vill du som företag veta mer om Västerbotten Experience?

Läs mer om hur vi tillsammans bygger en hållbar besöksnäring i Västerbotten.
Scroll to Top