Västerbotten Experience

Närbild på mördegskakor
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Skråmträsk Kvarn

KRAV-märkt sommarkafé

Kvarnen i Skråmträsk byggdes år 1946 och nu, 75 år senare står där ett sommarkafé i genuin kvarnmiljö. Här erbjuds fikabröd, mackor och lättare maträtter tillagat i eget kök på ekologiska råvaror.

Ekologiskt är i fokus, och kaféet är det enda i Norrland som är KRAV-märkt med tre av tre möjliga stjärnor. Mat och fika tillagas från grunden och är både allergi-och veganvänliga. I handelsbods-hörnan kan du njuta av lukten av kvalitetschoklad, te, kryddor och mjöl nymalet från egen kvarn. Smakupplevelsen kan avnjutas på en solig uteservering eller inomhus i det gemytliga kaféet.

Under sommarmånaderna arrangeras konserter och andra kulturevenemang såsom konstutställningar och teater. Ett stenkast från kaféet finns även Skråmträsk sko, en verkstad och butik som tillverkar handgjorda skor.

Recension i White Guide:

”I Skråmträsk står det aldrig stilla. Inför varje sommar har konceptet vässats. Nu har säsongen förlängts för bokade grupper även under hösten och det är till vår glädje öppet också för fler aktiviteter kring jul. Minst en ny godbit ses i kondisdisken varje år, men oroa dig inte – favoriterna finns också kvar!

Lakritsbrownien till exempel. Trenden att minska på svinnet har de utvecklat på ett eget fiffigt sätt: en toast på gårdagens kanelbulle med sylt och grädde. Funkar det? Jovisst. Smart och väldigt gott. Stort utbud av ekologiska drycker och te. Kaffet är från klassiska producenten Guldrutan.”

White Guide recension 2019

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top