Västerbotten Experience

Fiske med Outdoor-Ticket i Sorsele
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Outdoor-Ticket

Spännande vinter- och fisketurer i Sorsele

Paret Matthias och Barblina Schnyder landade i Sorsele 2008 efter karriärer inom friluftsliv, ekonomi och ledarskap både i Schweiz och Kanada. Här har de hittat lugnet och närheten till naturen och tar främst emot internationella gäster som fascineras av samma saker som de själva gjorde när de kom hit första gången. De erbjuder bland annat veckolånga turer med hundspann, fiskeguidningar och måltidsupplevelser.

Att leva hållbart är utgångspunkten för dem båda och deras tre barn. 

– Vi försöker att hitta en hållbar lösning i vardagen. Det gäller inte bara i företaget, utan även privat. Att vara ett Västerbotten Experience-företag har inte inneburit att vi behövt ändra på något, det har mer varit ett sätt att mäta och sätta ord på det vi faktiskt gör. 

För Mattias och Bablina är det viktigt att det finns ekonomiska förutsättningar att kunna göra nödvändiga investeringar.  

– När vi köper utrustning till vårt företag så vill vi ha så bra kvalitet som möjligt så att det håller lång tid. Det kostar lite mer men är absolut värt det. En stor utgiftspost för oss är hundfoder och det måste vi bevaka hela tiden. Bra mat är A och O för att hundarna ska orka och vilja samarbeta. Det går inte att tumma på, förklarar Bablina. 

Utmaningen blir att få kunderna att förstå varför priserna ligger på en relativt hög nivå. På sin hemsida ställer de själva frågan ”varför inte billigare?” och resonerar om hur de tänker.  

– Det är hela tiden en balansgång mellan vår ambitionsnivå att välja bra råvaror och produkter och vilket pris som gästen är beredd att betala. Att välja bra grejer kostar mer, så är det bara. Våra kunder förstår den kopplingen. 

Kontakt

Hitta hit

Upptäck fler Västerbotten Experiences

Rulla till toppen
Scroll to Top