Västerbotten Experience

Grön
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Grönfjälls Fritidsby

Ett litet familjärt företag vid Grönfjällets fot

I Grönfjälls fritidsby får du en riktig fjällupplevelse med en äkta fjällfamilj. Upptäck fjällen, bo nära naturen och njut av de vackra vyerna. 

Grönfjälls Fritidsby ligger i Västerbottens fjällvärld, vackert beläget vid Grönfjällets fot. Med en höjd på 1376 möh är Grönfjällstoppen en av de högsta i dalgången, och ett perfekt utflyktsmål över dagen. 

Grönfjäll erbjuder boende som passar alla smaker. Här kan du välja att sova i vandrarhemmet eller hyra en egen stuga eller lägenhet. Kommer du med eget boende kan du ställa husvagnen, husbilen eller ett tält på någon av campingplatserna och få tillgång till el och servicehuset.

Under vintersäsongen är något man inte får missa att hyra en skoter och upptäcka området genom de många skoterlederna. I butiken hittar du både det som behövs för fjällturen och fina souvenirer för att minnas Grönfjäll.  

I den lilla fjällbyn möter du Margareta – mest känd som “Maggan”. Hon har tillsammans med maken Bengt startat & drivit Grönfjälls Fritidsby sedan 1965. Är det någon som vet de bästa hjortron- & kantarellställena är det hon & har man tur kan hon dela med sig av var man kan leta. 

Sedan år 2000 har Anna-Lena, Margaretas dotter drivit företaget vidare. Anna-Lena är fjärde generationen som är bosatt i Grönfjäll. Hon har alltid många järn i elden, finner ni henne inte städandes i en stuga så kan det vara när hon sätter sig på skotern för att hjälpa någon på fjället som skadat sig, med fjällräddarvimpeln svajandes i vinden. 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Kontakt

Hitta hit

Vill du som företag veta mer om Västerbotten Experience?

Läs mer om hur vi tillsammans bygger en hållbar besöksnäring i Västerbotten.
Scroll to Top