Västerbotten Experience

Fjällvandra med familjen i Gränssjöarna
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Gränssjöarna

Boende och upplevelser i övre Vojmådalen

Gränssjöarna är en liten familjär stugby & camping som ligger några mil väster om den legendariska skidorten Kittelfjäll, ett stenkast från norska gränsen. Här kan du uppleva lugn och ro, njuta av den fantastiska naturen och samtidigt uppleva livet i en liten fjällby.

Gränssjöarna ligger mitt i södra Lapplands snösäkra fjällvärld. Många som bor i Gränssjö är ättlingar i fjärde och femte generationen till de nybyggare som slog sig ner här i slutet av 1800-talet. 

Det gör det till en familjär fjällpärla som även är oexploaterad och bjuder på mycket att upptäcka. Här finns fantastiska möjligheter att finna lugn och ro. Naturen ligger precis runt hörnet och Gränssjö är en underbar plats att ha som utgångspunkt för dagsturer med fjällfloran, kameran eller fiskespöet. Det här är ingen plats om du söker liv eller rörelse – vardagen styrs av väder och vind som den alltid har gjort för fjällfolk. 

Vill du uppleva en riktig, liten fjällby så är det rätt plats. Här kan du känna dig hemtrevligt välkommen och ta del av Linda och Kenths liv och hur det är att leva i en fjällby och driva ett litet fjälljordbruk. För barnfamiljen är det en oas med mängder av spännande aktiviteter. Kanske barnen vill följa med Linda och mata fåren? 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Kontakt

Hitta hit

Scroll to Top