Västerbotten Experience

Interiören på Gotthards krog
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Gotthards krog

Restaurang med egen grönsaksodling

Gotthards Krog har en lång tradition av att integrera hållbarhet i sin verksamhet, en resa som började med grundaren Gotthard Zetterberg på 1800-talet och som idag förvaltas genom innovativa metoder och medvetna val.

Restaurangen är tvåstjärnigt KRAV-certifierad och Kranmärkt, vilket betyder att minst hälften av deras livsmedelsinköp är KRAV-märkta och att de serverar lokalt kranvatten av hög kvalitet.

En central del i deras hållbarhetsarbete är den egna grönsaksodlingen, där de odlar ett brett utbud av grönsaker som gör dem näst intill självförsörjande under stora delar av året. De har även infört konceptet #Svinngott som syftar till att minska matsvinnet genom att ta tillvara på råvaror som annars skulle ha kastats.

Vidare har Gotthards Krog nyligen utökat sin satsning på hållbarhet genom att bli delägare i en tångodling. Genom att odla tång och alger, som är näringsrika och kräver minimala resurser, kan Gotthards Krog erbjuda unika smaker samtidigt som de bidrar till att bevara havets ekosystem​.

Kontakt

Hitta hit

Rulla till toppen
Scroll to Top