Västerbotten Experience

Vårskidåkning med Boksjön Slow Adventure på Giemtsbäcken
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Boksjön Slow Adventure

Fjällnära aktiviteter

Här finns förutsättningarna för att skapa hållbar turism med det som naturen erbjuder. Gästerna får uppleva och ta del av bland annat vandringar och skidturer i närområdet, vedeldad bastu med bad året runt och tunnbrödsbakning i egen vedeldad bagarstuga.

Följ med på en gemytlig skidtur i beskedligt tempo genom blandad björk- och granskog upp mot fjället. Guiderna vill förmedla den härliga frihetskänslan när man stillsamt glider genom det gnistrande landskapet och möts av vyerna. Givetvis tar vi en fika också. Det är turskidor som gäller, själva åker vi på träskidor. Har ni inte egna så har vi några par att hyra ut.  

Tunnbrödsbakning med utsikt  

Tillsammans med Erica erbjuds ni prova på att baka mjukt tunnbröd i björkvedseldad ugn i en gammal timrad bagarstuga. Efter bakningen fikar vi i vår Västerbottensgård eller utomhus med utsikt över Boksjön och Ryfjället. Går att boka året om förutom under smällkalla vintern eller heta sommardagar. 

Uppfriskande bastubad i Boksjön 

Upplev en skön och avslappnande stund i vår vedeldade timmerbastu nere vid Boksjön. Ta ett uppfriskande dopp i sjön eller varför inte bada isvak om du kommer på vintern? Våra finländska gäster säger att bastun håller världsklass!  

Bra att veta: Man tvättar sig inne i bastun eller i sjön när det är isfritt. Går att boka året om!  

Vandring till liten fjällsjö 

Tillsammans med guiderna Erica och Hans från  vandrar vi längs sommarleden mot Viktoriakyrkan till Sågtjärn. Vi gör upp eld och fikar vid Fjällstugan medan vi berättar om områdets historia. Kaffe/te, korv att grilla samt hembakt tunnbröd ingår. 

Hjortron och kantareller 

Tillsammans med guide från går vi ut i skogen och letar efter skogens skatter. Vi stannar till på lämplig plats vid en bäck där vi gör upp en eld och fikar. 

Observera att turen arrangeras från slutet av juli till slutet av september då man kan hitta antingen det ena eller det andra och ibland både och! 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Kontakt

Hitta hit

Scroll to Top