Västerbotten Experience

Två män som flugfiskar i Ammarnäs, Västerbotten
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Ammarnäs Guidecenter

Din guide till fjällen hela året

Ammarnäs är den lilla byn med det stora hjärtat och nästan allt du kan begära. För att vara en by finns många aktiviteter och guider som präglas av vad fjällen, vattnen och den starka samiska närvaron erbjuder.

Genom Ammarnäs Guidecenter kan du uppleva alla pärlor från fjäll till vatten: hästridning, fiske, vandring där du bara kan njuta av omgivningarna eller lära dig allt om djur, natur och kultur.

Byn har länge legat i förgrunden i sitt arbete med hållbart fiske och är tillsammans med närbelägna Kraddsele känt för sitt fina harr-, öring- och rödingfiske. Ta med flugorna bara!

Byn i sig själv är ett levande kulturarv, med flera platser som är kulturhistoriskt intressanta – som deltat med dess lador, potatisbacken och kyrkstaden.

Du kan köra trailrunning, prova storytelling, få smakupplevelser och mycket annat. Ta en tur längs Kungsleden eller upptäck Ammarnäs närleder. Här finns förstås också en skidbacke.

Under lågsäsong är Ammarnäs Guidecenter öppet på veckodagarna efter begäran. Med jämna mellanrum är det ‘After Work’ på fredagar och lördagar under lågsäsong. Glöm inte att boka bord för det brukar vara fullt hus.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Kontakt

Hitta hit

Scroll to Top