Västerbotten Experience

Fika på Åbrånets Limousin på äkta Västerbottnisk bondgård
A Västerbotten Experience - Tagg för kvalitetsmärkning

Åbrånets Limousin

Hängmörat och högkvalitativt nötkött med lokala produkter

Den lantliga idyllen intill Hörneån har skapat efterfrågan på gemytliga besök i gårdsbutiken och restaurangen på den äkta Västerbottniska bondgården. Åbrånets Limousin är ett familjeföretag som föder upp högklassiga biffdjur av rasen Limousin.

Åbrånets Limousin erbjuder hängmörat & högkvalitativt Limousinkött som kommer från de Limousindjur de fött upp på egen gård. Limousin är en biffras, det vill säga nötkött, som härstammar från Frankrike. Unikt med Limousinköttet är att det har en finare fiberstruktur vilket medför kortare tillagningstid och gör det väldigt saftigt. Köttet har en lätt ljusrosa färg på grund av de insprängda finfördelade fettet som bildas naturligt. 

Köttet säljs i gårdsbutiken och serveras i restaurangen. Menyn varieras i takt med årstiderna och säsongens råvaror. Gör ett gårdsbesök och få en gårdsvandring där Åbrånets Limousin berättar om gården och visar djuren. De erbjuder provsmakning av charkuterier som sker på gårdens restaurang intill gårdsbutiken. 

I gårdsbutiken säljs både gårdens egna limousinkött och produkter från andra lokala producenter, bland annat bärsirap & marmelader. De kan köpas separat eller kombineras i en presentlåda med 100% norrländska produkter.

 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Kontakt

Hitta hit

Scroll to Top