Västerbotten Experience

Sanna historier

Flertalet personer sitter på en restaurang

Med smak av Västerbotten

På den familjeägda restaurangen Harriets i Umeå står gästen i fokus och lokala råvaror på bordet. Restaurangens löfte till sina gäster är ”en helhetsupplevelse som ger mersmak”.

Islandshästar i en hage

Hästgården med det lilla extra

Floriane Colonnier, grundare av Horses of Taiga, är en naturmänniska ut i fingerspetsarna. Med stor erfarenhet av hästhållning och guidade turer i bagaget lever hon idag sin dröm – i symbios med djur och natur i vilda, vackra Västerbotten.

Fem människor i olika åldrar står på en bondgård.

Jordbruk som håller i längden 

Åbrånets Limousin har sedan år 1932 förvaltats av familjen Lundström. Det är nu tredje generationen som driver gården och ambitionerna för framtiden är stora.

Hundspann med Wild Lapland

Hållbara äventyr på Wild Lapland

Wild Lapland är det familjära naturguideföretaget som brinner för att ta dig med ut i naturen. Morgan Liljemark startade verksamheten 2005 och för honom är hållbarhetsarbetet en hjärtefråga.

Celia Yoshida Ahlin, Källan Hotel & Spa

”Att vi ligger mitt i ingenstans är vår styrka”

Källan Hotel Spa & Konferens satsar på hållbar avkoppling i det lilla samhället Åmliden med 52 invånare.

Fler hållbara VX-upplevelser

Rulla till toppen
Scroll to Top